Vereniging

SV de Korrel is opgericht op 20 september 1973 in het kleine plaatsje Espel in de Noordoostpolder.
Er werd destijds geschoten in “De Ducdalf” de plaatselijke kroeg. Op de 9,5 meter langen banen werd al fanatiek geschoten, helaas moest deze banen wel elke avond weer worden afgebroken. Toen de schietsportvereniging een mooi plekje kreeg aangeboden in Emmeloord werd dat aangepakt en zo verhuisde de Korrel naar de Espelerlaan / Meldestraat in Emmeloord. Er werden wedstrijden georganiseerd voor de landelijke grandprix en ook bijvoorbeeld Polderkampioenschappen en de bedrijvencompetitie. De Korrel kreeg helaas bericht van de gemeente dat ze weer moesten verhuizen, door alle leden is hard gewerkt om geld bij mekaar te krijgen. Het is in het jaar 2005 gelukt om nieuwbouw te realiseren aan de Wilgenlaan op een door de gemeente aangeboden stukje grond. Het heeft veel zelf werkzaamheid geëist van alle leden maar het resultaat mag er wezen! Het gebouw waar de korrel nu in schiet is ingericht voor top prestaties! SV de Korrel is een schietsportvereniging die aangesloten is bij de KNSA (Koninklijke Nederlandse Schutters Associatie). U kunt bij deze vereniging op de 11 banen met luchtgeweer en luchtpistool schieten.De Vereniging telt op dit moment 40 leden. De vereniging beschikt dus over een eigen accommodatie met een gezellige kantine. Gezelligheid en sportiviteit gaan hand in hand op onze vereniging, want laten we eerlijk zijn, alleen maar je trainingsserie of je serie voor de verenigingscompetitie schieten zonder gezelligheid is niet de bedoeling van de vereniging.Naast de vaste avond op dinsdag van 19.00 tot ongeveer 23.00 is er ook de mogelijkheid om bij de korrel een gezellige schietavond/ middag te houden.
Daarnaast is altijd mogelijk dat als een schutter met een technisch probleem zit, dat deze schutter terecht kan bij één van de deskundigen die aanwezig zijn op de schietavonden om hem of haar met technische aanwijzingen bij te staan en antwoord te geven op zijn of haar vraag. Dinsdag: Verenigingsgebouw: Van 19:00 tot 23:30 uurTelefoon 0527-619420Schietbaan: Van 19:00 tot 22:00 uurVoorzitter: Dhr. C van den HulPenningmeester: A. KramerSecretaris: Dhr. J vd WekkenAlgemeen bestuurs lid: Dhr A.KoopsAlgemeen bestuurs lid: Dhr J.J HovingSV de Korrel EmmeloordT.a.v.: J van der WekkenEmail: